Terug naar actueel

Ongeval Maliebaan Utrecht

28 september 2023

28 september 2023

UPDATE: ONDERZOEK AFGEROND

RTV Utrecht plaatste vandaag een artikel over het ongeval van vorig jaar 12 december, aan de Maliebaan in Utrecht. Die dag brak 1 van de 2 tui-stangen van onze Spierings SK2400-AT7 torenkraan. Hierbij raakten twee mensen bekneld. Hoe kon dit gebeuren? Dat was de grote vraag.

Afgelopen maanden heeft Spierings de kraan en hetzelfde type kranen uit dezelfde generatie zorgvuldig onderzocht. Maar helaas konden zij niet achterhalen hoe de tui-stang kon breken. Ook de Arbeidsinspectie heeft onderzoek gedaan naar de oorzaak. Zij constateerden geen overtreding van de Arbeidsomstandighedenwet.

Daarmee wordt het onderzoek gesloten. Dat neemt niet weg dat het ons en de branche Vereniging Verticaal Transport op scherp zet. Want uiteindelijk wil je zo’n situatie altijd voorkomen. De kraan is inmiddels gerepareerd en weer aan de slag.

Lees het bericht van RTV Utrecht.

12 december 2022

Vanmiddag rond de klok van 13 uur, vond er aan de Maliebaan in Utrecht een ongeval plaats met onze Spierings SK2400-AT7 torenkraan. Twee personen raakten hierbij bekneld. Inmiddels zijn zij bevrijd en naar het ziekenhuis overgebracht. Over de aard van het letsel is bij ons niets bekend.

Hoe dit kon gebeuren? Daar hebben we nog geen antwoord op. Uiteraard wordt deze situatie uitgebreid onderzocht om dit in de toekomst te voorkomen.

We wensen de slachtoffers heel veel beterschap en een spoedig herstel.

Lees de berichten in de regionale en landelijke media: